Huttinga Piano


Nooit Gedacht 76 1398 EE Muiden
0638083575 Klik om te bellen

Over Huttinga Piano

Onderhoud van piano's en vleugels in Amsterdam en omgeving.

Pianostemmen
Een piano of vleugel wordt doorgaans 2 keer per jaar gestemd. Tijdens het stemmen van uw piano of vleugel worden kleine reparaties direct (als service) uitgevoerd. Denk hierbij aan het verhelpen van een vastzittende toets, een krakend pedaal etc. 

Onderhoud en reparatie
Naast het stemmen zijn er meer factoren die bijdragen aan een prettig spelende en klinkende piano. Ik kan u van dienst zijn met regulier (klein)onderhoud, zoals afregeling van het mechaniek en intonatie. Ook grotere reparaties en revisie voer ik uit. 

Inbouw Silentsysteem
Maak uw akoestische piano hybride met de inbouw van een Silentsysteem. In de silentmodus worden de hamers gestopt van het raken van de snaren en kunt u 24/7 doorspelen via hoofdtelefoon of speakers. Informeer naar de mogelijkheden voor uw instrument. 

Inbouw Piano Life Saver
Het Piano Life Saver systeem regelt, middels een elektronisch systeem, de luchtvochtigheid in uw piano of vleugel. De gereguleerde vochtbalans voorkomt schade door klimaat- en omgevingsfactoren. Bovendien zorgt het voor stabiliteit in stemming en speelaard. 


Over mij:
Na het succesvol afronden van de opleiding Pianotechniek ben ik sinds 2007 werkzaam als pianostemmer en -technicus. Door de jaren heb ik ervaring opgedaan met vele merken piano’s en vleugels in verschillende woonkamers, muziekscholen en theaters.

Ik mag mijzelf Certified Piano Tuner (CPT) noemen. Het certificaat wordt door de Vereniging voor Pianotechnici Nederland (VvPN) afgegeven na het slagen van een stemtest.

Mijn vrije tijd vul ik voornamelijk met muziek maken en luisteren. Al vanaf jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met muziek en al vrij snel achter de piano gekropen. Later ben ik ook andere instrumenten gaan spelen en inmiddels maak ik deel uit van verschillende formaties.

Foto's

Johan Huttinga Pianostemmer
Bösendorfer
Blüthner
Steinway
August Förster

Diensten

Pianostemmen
Reparaties
Restauraties

Certificeringen

CPT

Precision Touch Design

Onze locatie

Logo Huttinga Piano

Huttinga Piano

Huttinga Piano


Nooit Gedacht 76 1398 EE Muiden
0638083575 Klik om te bellen