Terug

Piano vervoeren uit NL naar Frankrijk?

Esther

Hallo beste,

 

Ik zou graag mijn piano willen zelf willen vervoeren, daar ik zelf een bus heb en deze er in past. Helaas geen hef installatie om deze in de wagen te plaatsen. Is dit zelf te doen, want hoe doen anderen dit? Natuurlijk moet de piano goed vast staan in de achterruimte.  Wat is de beste plek voor de piano, direkt achter de bestuurdersstoel of op de achteras?

 

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik heb op mijn eigen website onder "Transport" ook een vrij uitgebreid stuk staan over het zelf veilig transporteren van piano's: http://www.bartensteinpiano.nl/transport.html

Verder is het zo dat piano's het makkelijkste een bus in zijn te krijgen als ze er met karretje en al in gereden kunnen worden over een stevige laadplank, maar ze kunnen er bijvoorbeeld ook eerst met de ene kant in getild en er daarna verder in geschoven worden.

Bij plaatsing in een aanhanger is het van belang dat het gewicht van de piano ongeveer boven de as staat, maar in een degelijk busje is het belangrijker dat de piano vast staat tegen en aan de wand. Zie ook mijn link voor instructies over het vastzetten van piano's. Vaak zitten de wielkasten in de weg en ben je sowieso gedwongen om de piano wat verder richting de bestuurders cabine te plaatsen.

EDIT: ik zie nu dat uw bericht al van enige tijd geleden stamt. Ik hoop dat het u inmiddels gelukt is, en misschien heeft iemand anders in dat geval nog wat aan mijn antwoord.

 Vriendelijke groet,

 

David Bartenstein