Terug

Wie kent de leeftijd en mogelijke waarde piano Uebel & Lechleiter?

Rozemarijn

Enige jaren geleden heb ik een piano van mijn tante overgenomen. Het gaat om een Uebel & Lechleiter met serienummer 23500. Mijn tante heeft de piano altijd goed onderhouden en bij mijn weten is hij in zijn geheel gereviseerd. Zelf heb ik de piano ca. 8 jaar geleden voor het laatst laten stemmen. Daar ik niet speel, heb ik hem daarna niet meer laten stemmen. Mijn indruk is echter dat hij nog steeds prachtig klinkt. Ik vind zijn geluid sowieso prachtig!

Vanwege het feit dat hij niet bespeeld wordt en toch wel de nodige ruimte inneemt, denk ik erover de piano te verkopen.  Mijn vraag is of iemand het bouwjaar kent en of op basis daarvan de inschatting gemaakt kan worden of deze piano de moeite waard is om te laten taxeren.

Hartelijke groet,

Rozemarijn


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

De piano is in 1924 gemaakt.

Ubel Lechleiter heeft prachtige instrumenten gemaakt. Dat is ook de reden dat uw tante de revisie heeft laten uitvoeren. Vergelijkbare nieuwe instrumenten liggen qua prijs rond of boven de € 10.000,-.

Aangezien hij heel lang niet is gestemd, zal hij behoorlijk in toon gezakt zijn. Stemmen zal dan ook een aantal keren moeten gebeuren om hem weer op de juiste toonhoogte te brengen.


Antwoord van Rozemarijn

Beste Deanne Pijl, heel hartelijk bedankt voor uw antwoord. Dat maakt dat ik er nog een keer over na zal denken voor ik deze piano verkoop. Maakt het voor de waarde van een Piano uit of we hem bijvoorbeeld verven? Ik neem aan dat het vooral gaat om het binnenwerk en niet de buitenkant.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Natuurlijk is het binnenwerk het belangrijkst. 

De kast zou ik laten spuiten of zelf met een goede lakroller doen. Het is aan de koper of hij daar tevreden over is...